Fotografie - Software Fotobewerking


Muiderslot 2004

Toon # 
# Weblink Hits
1   Link   DxO Photolab v/h DxO Optics Pro
Tip: een zeer goede RAW convertor voor OS X en Windows.
Met veel profielen voor objectieven en camera's, alleen minder als Lightroom. Mogelijk een alternatief voor diegenen die nog niet (of wellicht nooit) een abonnement op Adobe producten willen nemen.
Sinds half juni 2013 in gebruik en de resultaten mogen er zijn. Zo niet beter als Lightroom. Geweldige ruisreductie (PRIME) voor hoge ISO opnamen.

2374
2   Link   Adobe Photoshop Lightroom
Een aanrader voor de gevorderde gebruiker/professional. Versie 6 alweer. Adobe is eindelijk met de prijs overstag gegaan. Sinds een maand loopt er een aanbieding bij Adobe: Photoshop CC + Lightroom samen per maand voor 12,29 EUR incl. BTW

2994
3   Link   Affinity Photo
Fotobewerkings programma met ondersteuning van veel 64-bit Photoshop plug-ins. Naast eerst een bekroonde Mac versie is er sinds maart 2017 een versie voor Windows. Prijs is na intro (€49.99) ondertussen wel wat gestegen naar €54,99 (28-01-2020).

1341
4   Link   Kodak - ASF
Kodak ASF Photoshop plugins voor beeldrestauratie. Sommige van deze plugins (Digital ROC, GEM en SHO) zaten min of meer standaard in de Nikon Scan software.
Verdere ontwikkeling helaas gestopt per 1 juli 2019, Plugins werken alleen in 32-bits versies van software. Jammer want vooral met de ROC plugin kunnen sterk verkleurde dia's vaak goed gecorrigeerd worden.

2946
5   Link   Neatimage.com
Neat Image, noise reduction for digital cameras and scanners. Photoshop Plugin alswel zelfstandig programma (Apple en Windows). Één van de betere. Sinds kort zijn er ook versies voor Photoshop Elements en andere beeldbewerkingsprogramma's, zelfs voor het gratis Irfanview. Ook heeft Neat een plugin ontwikkeld (Neat Video) voor verschillende videobewerkingssoftware pakketten.

3095
6   Link   PictoColor.com - iCorrect Editlab
Fijne kleurcorrectie plugin. Er zijn verschillende versies. Ook een standalone.

2926
7   Link   Movavi Video Suite
Tip: de naam dekt lang niet met wat er allemaal met dit handige pakket gedaan kan worden. Naast video-editen, capturen en fraaie slideshows in heel veel uitvoerformaten o.a. screencapture, omzetten van allerlei video en audio-formaten. DVD's en Blue Ray Discs branden in verschillende formaten.

2815
8   Link   Lightzone
Een gratis alternatief voor Lightroom (Linux, Windows en Apple Mac)

2266
9   Link   Paint Shop Pro
Behoeft geen toelichting. Al jaren lang een bekend fotobewerkingsprogramma met professionele opties al kan het nog niet helemaal tippen aan Photoshop. Al weer een tijdje in handen van Corel. En als ik het goed heb werken vele voor Photoshop ontworpen plugins ook met Paint Shop Pro.

3149
10   Link   Darktable
Een open source (gratis) Fotobeheerder/RAW converter in de stijl van Lightroom. Sinds december 2017 is er ook een versie voor Windows. Naast versies voor Linux en OS X.

2125
11   Link   The Gimp
Een gratis "Photoshop kloon" voor diverse platformen.

3139
12   Link   RawTherapee
Open source (gratis) Raw Converter/Editor voor Windows, OS X en Linux (Ubuntu). Deze software is nog volop in ontwikkeling dus tip is om eerst het forum te bezoeken.

2466
13   Link   Topaz Labs
Creatieve Plugins voor Photoshop (Elements), Lightroom, Apple Aperture en iPhoto

3135
14   Link   Exposure Editor
v/h plugins voor Photoshop (Alienskin)
De website toont nu alleen een editor / fotobeheerder voor OS X en Windows. Bij de Features staat dat Lightroom folders geconverteerd kunnen worden naar Exposure bookmarks.

3163
15   Link   Irfanview
Gratis Graphics Viewer met veel opties.

2930
16   Link   Pixia
Japans freeware teken/schilder programma met opties die ook aanwezig zijn in Photoshop en Paint Shop.

3447
17   Link   Paint.NET
Een gratis alternatief voor Photoshop en Paint Shop Pro. Alleen voor Windows XP en hoger. .NET Framework 2.0 of nieuwer vereist (.NET Framework 3.5 SP1 wordt aanbevolen).

2817
18   Link   Artweaver
Duits freeware "Photoshop kloon" om creatief foto's te bewerken (schilderen).

2817
19   Link   Humansoftware.com
Photoshop plugins.

2684
20   Link   Roundpic.com
-- Online tool om via de browser een foto met ronde hoeken te laten genereren.

3071
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2